Monimuotokoulutus
Koulutustukku luotettava kumppani logo

Tulityökortti kertaus – uusintakoulutus netissä

Koulutuksen päiväkohtaisen hinnan näet selaamalla kurssipäiviä:

Tuotetta ei ole varastossa eikä myytävänä.

Saat kortin samana päivänä kun olet suorittanut koulutuksen. 

Olemme todennäköisesti edullisin - myönnämme tälle tuotteelle hintatakuun, jotta voit olla varma sen edullisuudesta. Mikäli löydät vastaavan koulutuksen jostain halvemmalla; me korvaamme sinulle hintaeron.

Paljousalennus - Ostamalla samalta kurssilta useamman paikan kerralla; ostamasi kappalemäärä on alennusprosenttisi 8% asti. Alennus annetaan suoraan kassalla.

Mikäli sinulla on laajempia koulutustarpeita yritykselläsi tai yhteisölläsi, niin suosittelemme tekemään kanssamme Koulutustukun tukkusopimuksen. Sopimuksella saat parhaat hinnat sekä työkalut käyttöösi koulutuksien hallinnointiin ja hankintaan.

Saat alennukset heti - Alennukset lasketaan automaattisesti kassalla.

KÄTEVÄÄ - Voit ostaa kurssipaikkoja varastoon ja ilmoittaa osallistujat myöhemmin ennen kurssin alkua.

  • Virallinen SPEK Tulityökortti -pätevyys
  • Toimiva ja helppo koulutuspaikan sijainti - Koulutuspaikalla reilustin parkkitilaa ja sinne hyvät kulkuyhteydet.
  • Peruskurssilla maittavat lounas- ja kahvitarjoilut
  • Kouluttajat Suomen huippuja - Yli 95% läpäisee kokeen heti
Koulutuksella on 100% rahat takaisin tyytyväisyystakuu

Uusi Tulityökorttisi kertauskoulutuksella

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) mahdollistaa Tulityökortin uusijoille vaihtoehdoksi osittain verkossa suoritettavan kertauskoulutuksen. Koulutus koostuu siis itsenäisesti omaan tahtiin opiskeltavan verkkokoulutuksen sekä lähitoteutuksena tehtävän osuuden yhdistelmästä.

Jos olet suorittamassa Tulityökorttia ensimmäistä kertaa tai korttisi on jo ehtinyt vanhentua, on sinun osallistuttava Tulityökortti -peruskoulutukseen.

Tulityökortti – verkkokoulutus

Verkkokoulutusosuus suoritetaan netissä ennen lähikoulutusosuuteen osallistumista. Sen voi tehdä omaan tahtiin itselleen parhaiten sopivana ajankohtana. Verkkokoulutuksen suorittamista varten tarvitset vain laitteen, kuten tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen sekä toimivan internetyhteyden. Verkkokoulutusosuuden suorittamiseksi saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi kirjautumisohjeet verkko-opiskelualustalle. Verkko-opintojen kesto on suorittajasta riippuen noin kaksi tuntia. Hyväksytyn verkko-opiskeluosuuden jälkeen voit osallistua lähikoulutusosuuteen. Lähikoulutusosuus on suoritettava 3 kuukauden kuluessa verkko-opintojen jälkeen.

Tulityökortti -kertauskoulutuksen lähikoulutusosuus

Tulityökortti – uusintakoulutuksen lähiosuudessa kerrataan riskien minimointia, käydään läpi toimintaa onnettomuustilanteissa sekä suoritetaan käytännön harjoituksina jo peruskurssilta tutut suojausharjoitus sekä alkusammutusharjoitus. Lähikoulutusosuuden päätteeksi suoritetaan koe, ja sen läpäisy on edellytyksenä Tulityökortin myöntämiselle.

Tulityökortti kertauskoulutuksen sisältö:

Tulityökortti- uusintakoulutus sisältää verkkokoulutusosuuden ja lähikoulutusosuuden. Itseopiskeltavassa verkkokoulutusosuudessa käsitellään seuraavia aiheita:

  • Tulityöt ja turvallisuus
  • Tulityön osapuolet ja vastuun jakautuminen
    • Tulityön osapuolet
    • Vastuun jakautuminen osapuolten välillä
    • Miten vastuut ja turvatoimet määräytyvät
    • Vastuut ja velvollisuudet urakoitsijan näkökulmasta
  • Riskien arviointi
    • Riskien arviointi
    • Turvalliset valinnat
    • Mistä turvatoimista voit huolehtia tulityön aikana

Hyväksytysti suoritetun verkkokoulutusosuuden jälkeen osallistutaan lähikoulutusosuuteen, joka sisältää seuraavia aiheita, harjoituksia ja tentin.

  • Riskien minimointi
  • Toiminta onnettomuustilanteessa
  • Käytännön harjoittelu (suojaus- ja alkusammutusharjoitus)
  • Tulityökorttikoe

Tulityökortti ja mobiilikortti

Koulutuksen hyväksytysti suorittaneille myönnetään tulityöpätevyys eli Tulityökortti. Saat sähköisen Tulityökortin heti koulutuksen hyväksytyn suorituksen jälkeen Korttiteto.fi -palvelusta, joten voit välittömästi koulutuksen jälkeen osoittaa pätevyytesi tulitöihin. Muovinen todistuskortti postitetaan antamaasi osoitteeseen muutaman viikon kuluessa koulutuksen jälkeen.

Oppimateriaali

Kurssilaiset saavat oppikirjan Ryhdyttäessä tulitöihin. Kirja on saatavilla myös ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, viroksi, latviaksi, liettuaksi, espanjaksi ja saksaksi, joten mainitsethan tilausta tehdessäsi, jos haluat kirjan jollain muulla kielellä kuin sillä, jolla kurssi on ilmoitettu pidettäväksi.

Tulityökorttikoulutus sekä katto-ja vedeneristysalan tulityökorttikoulutus yhdistyivät vuonna 2016, jonka jälkeen suoritettu Tulityökortti oikeuttaa tekemään myös katto-ja vedeneristysalan tulitöitä.

Tilaa ryhmällesi oma Tulityökoulutus

Tarjoamme Tulityökorttikursseja kaikille avoimien koulutusten lisäksi ryhmäkohtaisina koulutuksina ryhmänne toivomassa paikassa haluttuna ajankohtana. Koulutuksen sisältöä on mahdollista räätälöidä, joten sisällössä voidaan huomioida esimerkiksi asiakkaan toimiala, työpaikan olosuhteet tai työhön erityisesti liittyvät riskit. Pyydä tarjous tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin suunnitellaan ryhmällenne mahdollisimman tehokas kokonaisuus. Huomioithan, että sammutusharjoituksen toteuttaminen edellyttää avointa ulkotilaa vähintään 5 x 10m. Esimerkiksi parkkipaikka tai muu palamattomasta alustasta valmistettu piha-alue soveltuu harjoituskäyttöön.

 

Tulityöpätevyyttä tarvitaan aina, kun tehdään tulitöitä tilapäisellä tulityöpaikalla. Pätevyyden tarvitsevat myös tulityöluvan myöntäjät. Tulityökorttikoulutuksen aikana osallistujat oppivat ymmärtämään tulitöihin liittyviä riskejä ja välttämään vaaratilanteita ja onnettomuuksia tulen kanssa työskenneltäessä. Tulityökoulutuksen tavoitteena on opastaa tulitöiden turvalliseen suorittamiseen ennakoinnin, vaarojen tunnistamisen, suojaamisen ja oikeiden toimintamallien avulla vaikuttaen samalla tulityötä tekevien henkilöiden turvallisuusasenteisiin. Koulutuksen ansiosta tulitöiden turvallisuus on parantunut merkittävästi ja tulitöistä aiheutuvien onnettomuuksien ja tulipalojen määrä on vähentynyt selkeästi.

Tulityökorttikoulutusta ei ole hyväksytty osaksi kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutusta eikä siitä ole mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintää.

Sinua voisi kiinnostaa valikoimastamme myös Työturvallisuuskortti -koulutus netissä.

 

Päivämäärä

02.10.2024 08:00, 16.10.2024 08:00, 07.11.2024 11:30, 18.11.2024 11:30, 27.11.2024 11:30, 01.01.2025 00:00

Usein kysytyt kysymykset

Työnantajan on lain mukaisesti huolehdittava, että työntekijät on perehdytetty toimimaan turvallisesti työpaikalla, ja huolehdittava myös muulla tavoin työympäristön turvallisuudesta. Tämä vaatimus korostuu korkeariskisiä töitä, kuten tulitöitä teetettäessä.

Tehdessään töitä tilapäisellä tulityöpaikalla* tulityöntekijä tarvitsee tulityöluvan. Usean vakuutusyhtiön suojeluohje edellyttää, että tulityölupa voidaan myöntää vain henkilölle, jolla on suoritettuna Tulityökorttikoulutus ja hyväksytyn suorituksen todistuksena voimassa oleva Tulityökortti. Tulityökoulutus ja Tulityökortti® tarvitaan, jotta voidaan varmistua tulityöhön osallistuvien henkilöiden osaamisesta tulityötilanteessa sekä tulityöluvan myöntämisessä. Turvallisen tulityön lähtökohtana on riskien tunnistaminen ja turvallisten toimintatapojen hallinta. Suojeluohjeen vastainen toiminta voi olla peruste vakuutuskorvausten alentamiselle vahinkotapauksissa.

Tulityökortti tulee olla myös tulityöluvan myöntäjällä. Tulityövartijalle tulityökortin suorittaminen ei ole pakollista, mutta sitä suositellaan.

*Tilapäisellä tulityöpaikalla tarkoitetaan kaikkia niitä tulityöpaikkoja, jotka eivät täytä vakituisen tulityöpaikan vaatimuksia, mm. koko rakennustyömaa on tilapäinen tulityöpaikka lukuun ottamatta tilaa, joka täyttää vakituisen tulityöpaikan vaatimukset.

Työ on tulityötä silloin, kun työ on palovaarallista eli työssä syntyy kipinöitä, käytetään liekkiä tai käytetään muuta lämpöä. Esimerkkejä kipinöintiä aiheuttavasta tulityöstä ovat mm. kaasu- ja kaarihitsaukset, poltto- ja kaarileikkaukset, laikkaleikkaukset ja metallien hionnat. Liekkiä ja lämpöä vaativia tulitöitä ovat muun muassa kaasupolttimella tehtävät työt, avoliekillä tehtävät työt ja kuumailmapuhaltimella tehtävät työt. Tulitöitä tehdään tyypillisesti rakennusten korjaustyössä ja uudisrakentamisessa sekä teollisuudessa ylläpidossa ja huoltotehtävissä.

Tulityöturvallisuusuutta ohjaavat seuraavat lait, asetukset, standardit ja ohjeet:

·       Pelastuslaki (379/2011)

·       Vakuutussopimuslaki (543/1994)

·       Tulityölaki (738/2002)

·       Rikoslaki (392/2005)

·       Valtioneuvoston asetus työpaikkojen turvallisuus- ja terveysvaatimuksista (577/2003)

·       Tulityöt suojeluohje 2016

·       Tulitöiden paloturvallisuus (SFS 5900)

·       Katto- ja vedeneristystöiden tulitöiden paloturvallisuus (SFS 5991)

Tulityökorttia® ei tarvita silloin, kun tulitöitä tehdään työskennellään vakituisella tulityöpaikalla. Vakituinen tulityöpaikka tarkoittaa paloturvallisuusvaatimusten mukaista tulitöiden tekemiseen varattua tilaa, jossa palovaaralliset työt voidaan suorittaa turvallisesti.

Tulityökorttia® ei myöskään tarvita silloin, kun työskentelyyn käytetään vain palovaarattomia työmenetelmiä tai työskennellään vakuuttamattomissa kohteissa. Toki työnantaja tai työn tilaaja voi asettaa myös näissä tilanteissa vaatimuksen Tulityökorttikoulutukselle.

Tulityökorttia ei vaadita myöskään yksityishenkilöltä, joka tekee tulitöitä esimerkiksi harrastuspohjalta. 

Kaikissa yllä mainituissa tilanteissa tulee kuitenkin toimia paloturvallisesti ja pelastuslain vaatimusten mukaisesti. 

Tulityökorttikoulutus kestää aina 8 tuntia, sisältäen tauot. Myös Tulityökortin uusijat suorittavat 8 tunnin mittaisen koulutuksen eli pätevyyden uusimiseen ei ole kestoltaan lyhyempää vaihtoehtoa.

Tulityökortti® on voimassa viisi vuotta.

Tulityökortin uusimisen voi suorittaa nykyään kahdella tavalla:

·       Osallistumalla uudelleen 8 tunnin Tulityökorttikoulutukseen lähiopetuksena tai

·       Yhdistelmäkoulutuksena, joka koostuu verkko-osuudesta ja 4 tunnin mittaisesta lähiopetuksesta, jonka aikana suoritetaan alkusammutus- ja suojausharjoituksia sekä tentti.

Verkkokoulutusvaihtoehto koskee vain niitä henkilöistä, joilla on voimassa oleva Tulityökortti. Jos Tulityökortti on vanhentunut, on koko koulutus suoritettava lähiopetuksena. Molemmat suoritustavat sisältävät samat sisällöt.

Tulityökorttia hallinnoiva Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK) edellyttää, että vähintäänkin osa tulityökoulutuksesta suoritetaan edelleen lähiopetuksena, jotta varmistetaan kurssilaisen henkilöllisyys ja osaaminen sekä suoritetaan käytännön harjoitukset oikeilla välineillä. Ensimmäistä kertaa hankittava tulityöpätevyys on suoritettava aina kokonaan lähiopetuksena, koska SPEK:n asiantuntijoiden mukaan turvallisten tulityötapojen oppiminen on ensisijaisesti turvallisuusasenteen oppimista.

Ruotsi:

Ruotsin tulityökoulutus on uudistunut, eikä 1.7.2023 tai sen jälkeen Suomessa tai muissa Pohjoismaissa suoritettuja tulityökortteja hyväksytä enää Ruotsissa. Ruotsin palotorjuntaliiton myöntämä kortti kuitenkin hyväksytään myös Suomessa

Norja:

SPEK:n myöntämä Tulityökortti hyväksytään Norjassa ja vastaavasti Norjan palotorjuntaliiton myöntämät tulityökortit hyväksytään Suomessa.

Tanska:

SPEK:n myöntämä Tulityökortti hyväksytään Tanskassa ja vastaavasti Tanskan palotorjuntaliiton myöntämät tulityökortit hyväksytään Suomessa.

Tulityökortin suorittaminen tai uusiminen kokonaan verkossa ei ole mahdollista, sillä Tulityökorttia hallinnoiva Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK) edellyttää, että käytännön harjoitukset ja tentti suoritetaan edelleen lähiopetuksena, jotta varmistetaan kurssilaisen osaaminen sekä teoriassa että käytännössä oikeilla palontorjunta- ja sammutusvälineillä.

Jos Tulityökortti on edelleen voimassa, voi sen uusia verkkokoulutuksen ja lähiosuuden yhdistelmänä. Tällöin kurssi koostuu itseopiskeltavasta verkko-osuudesta sekä 4 tunnin mittaisesta lähiopetusosuudesta.

Tulityökorttikoulutus järjestetään sillä kielellä, jolla se on ilmoitettu pidettäväksi, suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Ilmoittautumalla tai saapumalla koulutukseen vahvistat, että ymmärrät riittävän hyvin ilmoitettua kieltä. Oman tulkin käyttäminen koulutuksen ymmärtämiseksi ei ole mahdollista.

Kaikille avointen kurssiemme lisäksi järjestämme Tulityökursseja useilla eri kielillä tilauksesta. Kysy lisää asiakaspalvelustamme.

Voit ladata Tulityökortin® puhelimeesi Korttitieto.fi -palvelusta. Näin mobiilikortti on aina mukanasi ja palvelu myös muistuttaa kortin vanhenemisesta. Jos tarvitset apua Korttitieto.fi -palvelun käyttöönotossa, voit olla yhteydessä SPEK:n asiakaspalveluun arkisin klo 9.00 -14.00 puh (09) 4761 1301.

Jos tarvitset kortista uuden muovisen version, voit tilata sen SPEK:n verkkokaupasta.

× Whatsapp Avoinna 07:30 - 21:00 Avoinna SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday