Henkilönostinkoulutus lähikoulutuksena tai webinaarina
Työnantajan on lain mukaan annettava kirjallinen lupa henkilönostimen käyttäjälle. Ennen luvan myöntämistä työnantajan on varmistettava, että käyttäjällä on riittävät taidot ja kyvyt käyttää henkilönostinta turvallisesti. Henkilönostinkoulutus on tehokas tapa varmistaa, että käyttäjällä on tarvittavat tiedot henkilönostimen turvallisesta käytöstä. Hyvänä käytäntönä työnantajat usein vaativat, että henkilönostimen käyttäjällä on henkilönostinkortti, joka osoittaa hyväksytysti suoritetun henkilönostinkoulutuksen, ennen kirjallisen luvan myöntämistä.
Henkilönostinkoulutuksen sisältö
Koulutus sisältää teoriaosuuden ja käytännön esimerkkejä henkilönostimen käytöstä. Koulutus perustuu lakeihin, asetuksiin, soveltuvin osin ISO 18878- ja ISO 18893 -standardeihin sekä hyväksi koettuihin käytänteisiin sekä yleisiin ohjeisiin.
- Lainsäädäntö ja vastuut
- Tyypilliset tapaturmat ja vahingot henkilönostinta käytettäessä
- Kuka saa ajaa ja käyttää henkilönostinta?
- Työnantajan vastuut
- Henkilönostimen käyttäjän vastuut
- Henkilönostimen kunnossapito
- Henkilönostintyypit
- Henkilönostimen turvallinen käyttö
- Henkilönostoihin liittyvät vaaratekijät
- Henkilönostimen turvalaitteet ja hätäkäyttö
- Henkilönostot trukilla, kurottajalla ja torninosturilla
- Turvallinen työympäristö
Kohderyhmä
Henkilönostinkoulutus soveltuu hyvin niin työuraa aloittelevalle kuin myös kokeneelle henkilönostimen käyttäjille turvallisuuskäytäntöjen kertauksena. Henkilönostinkoulutus on hyvä tapa varmistua siitä, että sen käyttäjä osaa toimia oikein ja turvallisesti.
Huomioithan, että jokainen henkilönostimenkäyttäjä tulee perehdyttää myös työpaikkakohtaisiin käytänteisiin, ohjeisiin ja työtehtäviin. Henkilönostinkoutus ei korvaa työpaikkakohtaista perehdytystä.
Henkilönostimen käyttäjän käytännön osaamisen harjoittelu ja osaamisen testaaminen
Henkilönostinkoulutus perehdyttää osallistujat henkilönostinten turvalliseen käyttöön. Koska henkilönostimia on monenlaisia, henkilönostinkorttikoulutus ei valmista käyttäjää tietyn nostinmallin käsittelyyn. Työnantajan vastuulla on perehdyttää sinut käyttämään juuri sitä nostinmallia, jota tulet työssäsi käyttämään. Perehdytyksessä on huomioitava työpaikan, työtehtävän, työskentely-ympäristön sekä henkilönostimien erityispiirteet.
Tarjoamme useita eri vaihtoehtoja henkilönostinkoulutuksen käytännön osuuden toteuttamiseen:
- Henkilönostinkortti luokkahuonekoulutuksena + käytännön näyttö asiantuntijan vastaanottamana paikan päällä (koko päivän ryhmäkohtainen koulutus yrityksenne tiloissa)
- Henkilönostinkortti teoriakoulutus + käytännön näyttö esihenkilön vastaanottamana työpaikalla
- Henkilönostinkortti teoriakoulutus + käytännön näyttö virtuaalitodellisuussimulaattorissa
- Henkilönostinkortti etäkoulutus webinaarina + käytännön näyttö Koulutustukun asiantuntijan vastaanottamana työpaikalla
- Henkilönostinkortti etäkoulutus webinaarina + käytännön näyttö esihenkilön vastaanottamana työpaikalla
Asiantuntijamme kertovat vaihtoehdoista lisää ja auttavat valitsemaan teille sopivimman tavan henkilönostimen käyttäjien kouluttamiseksi. Otathan rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme!
Henkilönostinkortti omalle ryhmälle
Järjestämme myös räätälöityjä henkilönostinkoulutuksia asiakkaidemme omille ryhmille. Koulutuksen sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala sekä työpaikan olosuhteet. Koulutus toteutetaan asiakkaan valitsemana ajankohtana halutussa paikassa. Koulutus voidaan toteuttaa esimerkiksi työpaikallanne tai muussa tilassa ympäri Suomen.
Tilaa ryhmäkohtainen koulutus olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme. Autamme käytännön järjestelyissä ja oikeanlaisen koulutuksen suunnittelussa!